Koken met Rox

Thaise viscurry

INGREDIËNTEN

  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 4 el Thaise gele currypasta (ca. 70 g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml visbouillon
  • 50 g santen (in blokvorm), fijngehakt
  • 1 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • ½ limoen, alleen het sap
  • 250 g peulen, schoongemaakt
  • 250 g wortel, geschild en in schuine plakjes
  • 2 handjes diepvries doperwten
  • 500 g stevige visfilet mix, zonder huid (bijv. kabeljauw, schelvis, koolvis, zalm, rauwe garnalen), in niet te kleine blokjes gesneden
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • Scheutje olie om in te bakken

BEREIDING

  1. Verhit een ruime hapjespan met een scheutje olie en voeg de knoflook toe. Fruit op laag vuur tot hij begint te geuren, maar niet laten kleuren.
  2. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut zachtjes mee. Voeg de kokosmelk, visbouillon, santen, vissaus, suiker en limoensap toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de groenten toe aan de curry en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken, tot ze bijna beetgaar zijn.
  4. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Voeg de doperwten, vis, cherrytomaten en de helft van de lente-ui toe aan de curry en kook 5 minuten zachtjes verder, tot de vis gaar is. Serveer de curry met rijst of noedels en garneer met de overige lente-ui.

recept van www.keukenliefde.nl